Menu

Je babykamer inrichten? Begin met een originele muurschildering

Posted on:  maandag, november 12, 2018

Je babykamer inrichten is de perfecte manier om je baby mentaal al te verwelkomen. Terwijl je kindje onderweg is, wil je het al vertellen hoezeer je wel uitkijkt naar die eerste ontmoeting. Je wil het vertellen dat zijn of haar babynestje al klaar staat en dat de babykamer zijn of haar komst met liefde opwacht. Daarom halen veel zwangere vrouwen voldoening uit het inrichten van de babykamer. Een gezellige babykamer die samen met jou vol spanning dat bijzondere moment van de geboorte kan opwachten, daar hoort ongetwijfeld een muurschildering bij.

Een originele babykamer door een professional

Ben je zwanger? Van harte gefeliciteerd! Dan ben je vast al eens gaan rondkijken op Pinterest op zoek naar leuke ideetjes voor de babykamer. Natuurlijk wil iedereen een originele babykamer. Niets is te veel om dat kleine wondertje welkom te heten. Voor je begint in te richten, denk je best eerst aan de muren. Eens je kamer volledig is ingericht, wordt schilderen een pak moeilijker.

Je babykamer laten schilderen is meestal een beter idee dan het zelf proberen. Als dit voor lange tijd de kamer van je kindje wordt, is het vast leuker om de muren kleurrijk te houden dan voor egale vlakken te kiezen. Dit spreekt kindjes namelijk meer aan. Een muurschildering is een plezier voor elk kind! Als je lang geniet wilt hebben van je muurschildering, laat je het schilderen best aan experten over. De duurzame verf zorgt ervoor dat het resultaat blijft en van hoge kwaliteit is. Contacteer ons en je zult ervan versteld staan hoe betaalbaar een professionele muurschildering is!

Bovendien houdt zelf schilderen tijdens de zwangerschap een hoop risico’s in. De dampen die vrijkomen tijdens het schilderen zijn niet goed voor je kindje en je eigen gezondheid. Dus of je nu een professional of een familielid inschakelt om te schilderen, zorg er zeker voor dat je tijdens en na het schilderen extra verlucht!

Je babykamer laten schilderen

Een babykamer inrichten begint met je babykamer laten schilderen. Kleur geven aan je babykamer kan op verschillende manieren. Misschien heb je zelf inspiratie genoeg of misschien hoor je graag eens wat ideetjes van andere mama’s. Aangezien je je kindje nog niet kent, is het misschien moeilijk om een leuke muurschildering te verzinnen die bij je baby past. Hier zijn alvast een paar tips:

Tips om kleur te geven aan je babykamer

Kleur op basis van het geslacht

Weet je het geslacht van je baby al? Dan kan je met traditioneel roze- of blauwtinten werken. Als je niet zo houdt van het cliché ‘roze voor meisjes – blauw voor jongens’ kun je altijd kiezen voor een neutralere tint. Misschien weet je het geslacht helemaal nog niet of wil je het een verrassing houden. Dan zijn er een heleboel frisse kleuren die voor beide geslachten geschikt zijn. Wij zijn op de hoogte van de nieuwste en populairste trends in kleuren, ook voor kleine kindjes. Vraag ons vrijblijvend om advies door contact op te nemen.

Met of zonder naam

Als je het geslacht van je kindje al weet, weet je misschien ook de naam al. De naam van je kindje op de muur zetten, is een leuke manier om je babykamer meteen te personaliseren. Bovendien is de naam van je baby iets dat blijft, ondanks de veranderende interesses van je opgroeiend kindje. Die kun je natuurlijk nog niet met zekerheid kennen voor je hem of haar ziet opgroeien.

Raden naar de interesses van je kindje

Gelukkig zijn kleine kindjes vaak wel vrij voorspelbaar. Er zijn een aantal thema’s die vaak terugkeren bij muurschilderingen voor kleine kindjes. Peuters zijn vaak dol op gelijkaardige dingen. Ze krijgen die eerste interesses vaak mee via de grootouders, leeftijdsgenootjes of het kinderdagverblijf. Disney en sprookjes in het algemeen doen het meestal erg goed bij kindjes. Ook Bumba is bij veel peuters erg populair. Plop, Samson en andere Studio 100-figuren worden ook vaak gevraagd. Dan zijn er nóg aan aantal populaire figuurtjes die we vaak op de muur van babykamers moeten toveren zoals de Me To You beer, superhelden, troetelbeertjes, Snoopy, Jip en Janneke, Barbapapa, smurfen, Nijntje, Musti, de sprookjesboom uit de Efteling, etc.

Algemene elementen uit kinderfantasieën

Je hoeft niet per se voor bekende TV-figuren of merken te gaan. Er zijn ook een aantal algemenere elementen die de fantasie van ieder kind wel prikkelen en die we met plezier op de muur van je babykamer schilderen. Riddertjes en prinsessen, eenhoorns en draken, auto’s, vliegtuigen, raketten, tovenaartjes, feeën, enzovoort. Van diertjes houdt doorgaans ook elk kind. Daar kun je weinig verkeerd mee doen.

Misschien heb je zelf wel een eigen ontwerp of concreet idee voor een kindertekening? Of wil je iets meer persoonlijks? Misschien heeft het baby’tje dat je verwacht al een broertje of zusje en heeft die voor je kleintje een mooie tekening gemaakt? Ook zo’n dingen kunnen we op de muur van je babykamer schilderen. Er zijn duizend-en-één mogelijkheden. Contacteer ons voor advies of ideeën.

Wachten op het grote bed

Wil je toch een muurschildering die écht aansluit bij de interesses van het kindje dat je verwacht. Dan wil je misschien toch wachten tot het klaar is om in het grote bed te slapen. Tegen dan heb je meestal al een veel duidelijker beeld van de eigen interesses van je kleine spruit. En dat is meestal het moment waarop de babykamer een kinderkamer wordt en toch aan verandering toe is. De inrichting van je babykamer nog eenvoudig houden en nog een aantal jaren wachten voor je die perfecte muurschildering bestelt, is dan natuurlijk ook een optie. Dan heb je intussen heel veel tijd om inspiratie op te doen. In afwachting kun je bijvoorbeeld wel al kiezen voor een egale kleur met de naam van je kindje erop of een eenvoudige tekening van bomen, bloemetjes of vlinders. Neem gerust contact op om met ons de mogelijkheden te bespreken.

Check zeker ons portfolio voor baby- en kinderkamers op de website. Volg ons op Pinterest voor meer inspirerende voorbeelden.

Heb je gekozen? Contacteer ons dan snel voor een afspraak. En heb je achteraf eindelijk de babykamer waar je van droomde? Dan ontbreekt enkel je kindje nog om de kamer helemaal compleet te maken. Wij van Lizart wensen je alvast een fantastische zwangerschap toe en een vlotte, magische geboorte.

portret-baby
Getekend portret van een baby

Fout: Contact formulier niet gevonden.

More Stories
Je babykamer inrichten? Begin met een originele muurschildering
Top

Muurschilderingen kinderkamers