Menu

Een heus dierenbos of dierenwoud op je slaapkamermuur!

Posted on:  woensdag, januari 18, 2017

Deze gezellige muurschildering van een dierenbos pronkt voortaan in een kinderkamer in Schilde. Kinderkamers opfleuren is natuurlijk vaak een heel toffe bezigheid. Maar deze opdracht was bijzonder leuk om aan te werken omdat we het onderwerp zelf heel fijn vonden én het verhaal erachter…

dierenbos-muurschildering

Dromen in een dierenbos, diertjes ontdekken…

Het jongetje dat in deze kamer slaapt, houdt van boswandelingen met zijn oma en hij geniet er enorm van om allerlei dieren te ontdekken. Daarom kregen we de opdracht om een bos te schilderen met dieren die je zou kunnen ontmoeten in Vlaanderen. Voortaan kan hij ook thuis in het comfort van zijn eigen kinderkamertje genieten van de magie van het bos. En met zo veel diertjes op zijn muur die hem gezelschap houden, voelt hij zich vast nooit meer alleen! Met deze muurschildering brachten we meer gezelligheid in een kinderkamer zonder dat er ruimte verloren ging. Ideaal dus voor kleintjes ook nog genoeg speelruimte willen!

Variatie brengen in het bos

Meestal maken wij een muurschildering op één dag, maar hier ging het om een heel grote muur en bovendien vroegen de ouders ons om er echt iets moois van te maken. Daarom hebben we twee dagen besteed aan deze opdracht, zodat we al de nodige details in het bos konden leggen. Zo zie je bijvoorbeeld alle blaadjes van de bomen, verschillende soorten planten en figuurtjes, … Omdat we meer tijd kregen, konden we natuurlijk ook meer variatie in het schilderij aanbrengen.

Onze muurschilderingen voor kinderkamers zijn vaak afbeeldingen van bekende figuren uit cartoons, animatiefilms of kinderseries. In dit werk konden we een beetje meer realistisch te werk gaan: zo ziet het hertje in deze muurschildering er meer gedetailleerd uit dan Disney’s Bambi. Tegelijk blijft het een afbeelding op het niveau van een kind. Dat zie je aan de uitvergrote dieren en de felle kleuren.

Een woud in je kamer

We houden steeds rekening met de kamer wanneer we een muurschildering maken. Omdat dit een bostafereel is, bestaat het gevaar dat het uiteindelijk een donker en verkleinend effect heeft op de kamer. Daarom hebben we er bewust voor gekozen voor een perspectief dat vanuit het bos uitkijkt naar de open lucht en het zonlicht. Door de aanwezigheid van de bomen in de verte krijg je een gevoel van diepte en ruimte. Tegelijk lijkt het bijna alsof er zonlicht de kamer binnenkomt.

Mensen maken zich vaak zorgen wanneer ze de eerste schets zien. Meestal vrezen ze dat het eindresultaat te druk of te benauwend gaat overkomen, maar dat lijkt maar zo. We weten heel goed hoe we de compositie moeten benaderen om net een rustgevend en verruimend effect op te roepen. Wanneer het werk af is en de klanten het eindresultaat zien, dan zijn ze altijd helemaal overtuigd en onder de indruk.

Benieuwd naar hoe onze muurschilderingen ook andere kinderkamers vrolijker en gezelliger hebben gemaakt? Bekijk dan ons portfolio voor kinderkamers.
Heb je zelf een leuk idee voor een muurschilderij in je kinderkamer of wil je met ons eens bekijken wat de mogelijkheden zijn, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

More Stories
Een heus dierenbos of dierenwoud op je slaapkamermuur!
Top

Muurschilderingen kinderkamers