Menu

‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden’

Posted on:  woensdag, december 12, 2018

Vandaag is het de geboortedag van Arthur Brisbane, een bekende Amerikaanse krantenredacteur en investeerder in vastgoed. We kennen hem vooral van het veelgebruikte citaat ‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden’. Hij schreef ook speeches voor bekende zakenmensen en coachte hen in hun relaties met hun publiek. Enkele voorbeelden zijn Henry Ford, Thomas Edison en John D. Rockefeller. Het bekende idioom dat elke dag nog talloze mensen inspireert, is vertaald vanuit het Engels ‘A picture is worth a thousand words’. Dat betekent dan weer letterlijk ‘Een beeld is duizend woorden waard’. Het idioom werd in onze taal dus een beetje aangepast.

Van wie is ‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden’?

Arthur Brisbane werd geboren op 12 december 1864 en zou vandaag 154 geworden zijn, tenminste als zijn gezondheid zijn taalvaardigheid nog had overtroffen. Maar hij stierf op kerstdag 1936 en werd 72 jaar oud. In veel citatenboeken staat zijn naam onder de woorden ‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden’.

Hij heeft ook nog een aantal andere bekende citaten op zijn naam staan:
Als je je krantenlezers niet tussen de ogen slaat met je eerste zin, dan is er geen reden om een tweede zin te schrijven.

Het woordenboek is de enige plaats waar ‘succes’ voor ‘werk’ komt.

Een goeie vriend kan je in een minuut vertellen wat er aan je mankeert. Maar als hij het vertelt, lijkt hij vaak niet zo’n goeie vriend meer.
Maar ‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden’ wordt ook wel eens toegeschreven aan Tess Flanders, die het Engelse idioom in 1911 gebruikte. In een non-fictieartikel over journalistiek en publiciteit schreef ze: ‘Use a picture. It’s worth a thousand words’. Soms wordt het citaat ook wel eens als Chinees spreekwoord bestempeld. Veel mensen wijzen het dan ook toe aan Confucius die ooit zei ‘iets voor de honderdste keer horen, is niet beter dan het één keer zien’.

Wie ook de slimme bedenker was van de uitdrukking die we nog zo vaak gebruiken, de woorden inspireren nog elke dag (visuele) creatievelingen.

 

Eén citaat inspireert meer dan duizend beelden

Bij Lizart brengen wij elke dag beelden aan op de muren van talloze bedrijven en particulieren. En we kunnen beamen dat ze veel veel meer zeggen dan woorden. Ze creëren sfeer, identiteit, originaliteit. Ze maken indruk en brengen een glimlach op het gezicht van onze klanten. Dat is heel veel waard! Maar veel klanten willen ook net woorden op de muur, zodat die hen kunnen inspireren. We schilderen dus ook heel veel citaten, al dan niet met een kleine tekening erbij. ‘Geen woorden, maar daden’ zegt men vaak. Maar het zijn vaak woorden die mensen aanzetten tot daden.

Bij visuele artiesten kunnen die woorden misschien dan weer aanzetten tot de creatie van beelden. In dat geval inspireert één citaat misschien meer dan duizend beelden. Videomakers, beeldhouwers, fotografen, illustratoren, designers en andere ontwerpers willen hun identiteit maar al te graag op de muur van hun werkkamer gereflecteerd zien. En ook mensen die niet actief creatief zijn, worden graag geïnspireerd door positieve woorden.

Wil jij ook op een positieve manier aan je dag beginnen met een optimistisch citaat in de badkamer, een vrolijke noot op toilet of een positieve boodschap in de keuken? Of sluit je je dag liever af met een gezellige tekst in de woonkamer of een diepzinnig gebed in de slaapkamer? Dat kan allemaal én op verschillende manieren! Hier zijn enkele voorbeelden:

We kunnen teksten schilderen in alle mogelijke lettertypes, lettergroottes, kleuren en stijlen. We brengen zelfs regelmatig graffiti aan op vraag van onze klanten. Wil je nog meer voorbeelden bekijken? Die kun je vinden in ons porftfolio met muurteksten.

Wat is jouw favoriete citaat? Hoe zou het zijn als je je daar elke dag door kon laten inspireren? Muurschilderingen met tekst zijn eenvoudig en daardoor heel betaalbaar! Wil je graag vrijblijvend wat meer informatie? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]
More Stories
‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden’
Top

Muurschilderingen kinderkamers