Menu

Herdecoreren: soms wil je gewoon eens iets nieuws

Posted on:  dinsdag, mei 28, 2019

Je computer en je smartphone vragen constant om updates, kledij en accessoires verslijten en de mode verandert, trends zijn snel passé en gadgets gedateerd. Maar hoe zit het met je interieur? Is dat al tien jaar hetzelfde of verander je ook regelmatig van decor? Misschien is het wel tijd voor een interieurupdate. Dan is het een goed idee om te gaan herdecoreren. We willen je daar graag bij helpen met de volgende tips!

Nieuwe vloerbedekking in je kamers

Nieuwe vloerbedekking kan een heel ander uiterlijk geven aan je kamers. Gewoon al een nieuw tapijt leggen, kan een groot verschil maken. En het hoeft ook niet veel te kosten. Je kunt een decoratieve vloerfolie kleven met kleurrijke patronen of een die laminaat of parket nabootst. Zo fris je in een handomdraai een lelijke, kale vloer op. Je kunt je vloer natuurlijk ook laten beschilderen. Hetzelfde geldt voor je plafond! Daar is meestal nog veel ruimte voor decoratie.

Vers beschilderde muren bij herdecoreren

wandschildering-new-yorkJe muren in een nieuw kleurtje zetten, kan je kamer transformeren. Maar je kunt het nog origineler aanpakken! Want wat is nu nog de meerwaarde van één egale kleur als je je volledige persoonlijkheid op je interieur kunt doen afstralen met een muurschildering? Een element uit je favoriete serie of film, een terugkerende kleur waar je een band mee hebt of een geheel eigen design? Misschien heb je wel al ideeën. Het kan een heus landschap zijn, een tafereel uit je favoriete trip, het portret van een familielid, … We hebben ook al voor talloze make-overs gezorgd in kinderkamers. Alles is mogelijk!

En er zijn heel wat voordelen aan muurschilderingen. Ze kunnen niet scheef hangen of op je hoofd vallen. Je hoeft ze niet zelf aan de muur te bevestigen. Ze zijn tijdloos en elegant! Ze kunnen subtiel zijn maar ook excentriek en opvallend. Je kunt er alle kanten mee uit en bij Lizart zijn ze ook nog eens heel betaalbaar!

Een schilderij aan de wand

Met een ‘spiegeltje spiegeltje aan de wand’ ben jij misschien wel de mooiste van het land. Maar heb je al eens een schilderij geprobeerd? Het juiste schilderij kan je decor een enorme boost geven. Bij Lizart kun je tegen een betaalbare prijs een schilderij of portret op maat laten maken. Zo weet je zeker dat het in je interieur past en dat je het morgen hetzelfde schilderij niet in de woonkamer van je buur aantreft. In principe kunnen we alles schilderen dat uit jouw fantasie ontspringt. Contacteer ons gerust en dan praten we eens over de mogelijkheden. Je kunt ook wat schilderijen op doek bewonderen in ons portfolio, ter inspiratie.

Herdecoreren met bijzonder meubilair

schilderij-new-york
Schilderij op 3 doeken van New York

Meubels zetten vaak de toon in een kamer. Bij het herdecoreren zijn oude meubels vaak de eerste zaken die worden vervangen. Je kunt gaan voor een set van een bepaalde collectie uit je favoriete meubelzaak. Maar je kunt ook in je plaatselijke kringloopwinkel of een antiekzaak op zoek gaan naar unieke exemplaren. Misschien lijken ze op het eerste zicht niet samen te gaan, maar vreemde combinaties kunnen soms verrassend gezellig zijn.

LED-verlichting op maat

Verlichting speelt een veel grotere rol in je interieur dan je denkt! Aangename verlichting creëren is vaak een kwestie van je intuïtie volgen. Tegenwoordig is LED-verlichting erg populair en zijn er talloze mogelijkheden om duurzame, gezellige verlichting te integreren. Vaak kan dit zelfs op een originele manier. Kleine LED-lampjes als sterretjes aan de hemel in de gang tussen je slaapkamers of een grote bol die als een zon over je woonkamer schijnt? Laat je fantasie de vrije loop en laat LED-verlichting op maat maken.

Herdecoreren met behulp van leuke gadgets

Ook leuke gadgets kun je gaan snuisteren in je lokale kringloop- of decoratiewinkel. Het juiste gadget op de juiste plaats kan een enorme meerwaarde zijn. Let wel op dat je je interieur niet volstouwt met prulletjes. Dan krijg je een gevoel van wanorde en drukte en dat wil je natuurlijk vermijden in huis. Maar experimenteer gerust eens met wat poppetjes, schaaltjes en andere hebbedingetjes. Een roze olifant op de drankkast, een luipaard op het dressoir, of een Afrikaans masker misschien? Kies vooral dingen waar je zelf blij van wordt en die bij je passen. Dan kan het al niet misgaan.

Kussens en dekens voor de ‘finishing touch’

Dekens en kussens kunnen voor heel wat gezelligheid zorgen. Als je genoeg opbergruimte hebt voor wat variatie, kun je bovendien regelmatig de algemene ‘look and feel’ van je kamers veranderen. Zo kun je bijvoorbeeld eens inspelen op het seizoen of de feestdagen. Je kunt voor warme kleuren gaan met sneeuwvlokjes in de winter, dekens met kersttaferelen selecteren rond Kerst- en Nieuwjaar, … Tijdens de zomermaanden kun je dan weer voor wat frissere kleuren kiezen en voor katoen in plaats van een dikker, pluiziger alternatief, zoals fleece. Kussens en dekens zijn een gemakkelijke manier om de zetel in je woonkamer meteen een ander zicht te geven. En bovendien zijn het kleinere, zeer betaalbare decoratieve elementen.

Ben je op zoek naar meer tips om je interieur een update te geven? Of wil je misschien eerder je buitengevel een boost geven met een muurschildering? Contacteer ons dan vrijblijvend voor meer informatie.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]
More Stories
Herdecoreren: soms wil je gewoon eens iets nieuws
Top

Muurschilderingen kinderkamers