Menu

Kinderfantasie tot leven gebracht

Posted on:  maandag, april 10, 2017

Kinderfantasie tot leven gebracht met verf

Met Lizart brachten we een kinderfantasie tot leven op een slaapkamermuur. Het verhaal achter deze unieke opdracht, willen we graag met jullie delen…

De ouders van deze kleine meid vroegen om op haar slaapkamermuur haar droom tot leven te brengen. Het mag duidelijk zijn dat ze over een gezonde dosis fantasie beschikt. Daarom hebben we haar avontuurlijke dromen over mooie prinsessen, grote draken en dappere kabouters naar een mooie muurschildering vertaald. Ieder kind vindt het schitterend om z’n dromen tot leven te zien komen en dit gelukkige meisje was zeker geen uitzondering op die regel.

Van planning tot de eerste verfstreek

In een eerste schets plannen we de compositie in die het beste in de kinderkamer past. Op deze manier kunnen we meteen ook de details uitwerken. Om te illustreren dat de muurschildering geboren is in de fantasie van het meisje zelf, moest het droomaspect duidelijk zijn. Hiervoor hebben we de droomwereld in een slaap- of gedachtenballon geschilderd.

We zijn gestart met de hoofdelementen van haar droom: het meisje als adellijke prinses redt haar koninkrijk met de hulp van slimme kabouters die de woeste draak temmen.
Eens de essentie aanwezig was in de schets, was het tijd om aandacht te besteden aan de details:

  • het landschap met bomen en grasvelden
  • de herder die het spektakel gadeslaat
  • het kabouterdorpje aan de voet van het kasteel (waar nog veel meer avonturen te beleven vallen)
  • wat extra dieren in het tafereel

Kortom, de volledige scène van de droom werd op punt gezet.

kinderfantasie tot leven gebracht in slaapkamer

 

Het schilderen kan beginnen

Qua stijl is er gekozen voor een gezellig kinderlijke stijl die je ook in geavanceerde kleurplaten kunt terugvinden. Dit zet extra in de verf dat het meisje de bedenkster is en zelf de tekening van haar droom gemaakt zou kunnen hebben. Wat betreft kleurgebruik houden we het in deze neutrale, eerder gele kamer op de elementaire kleuren die mooi op deze ondergrond passen. Het resultaat is een harmonisch plaatje dat niet overweldigend is en met een beperkte hoeveelheid gebruikte kleuren. Voortaan kan dit meisje haar elke avond haar hoofdje laten rusten in een royale kinderkamer om trots op te zijn.

Een fantasierijke muurschildering

Heb je ook kids met een niet te stoppen fantasie? Hebben zij ook een kinderfantasie of droom die ze graag gerealiseerd zouden zien in hun eigen slaapkamer? Het zou alvast een origineel cadeau zijn waar ze nog jarenlang van kunnen genieten. Wie weet gaan ze voortaan wel veel flinker naar bed. Heb je ideeën of vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons.

Hebben je kindjes nog wat inspiratie nodig? Laat hen dan alvast een kijkje nemen op ons portfolio voor kinderkamers.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

More Stories
Kinderfantasie tot leven gebracht
Top

Muurschilderingen kinderkamers