Menu

Lentekriebels? Omring je door lentekleuren!

Posted on:  maandag, februari 25, 2019

Aan het einde van de winter en het begin van het voorjaar slaan doorgaans de lentekriebels toe. Zeker nu we effectief in februari het zonnetje al zien schijnen, beginnen we allemaal die kriebeltjes wel te voelen. Hoewel de winter officieel nog niet voorbij is, zijn we die eigenlijk al vergeten. Vaarwel dikke pakken sneeuw, bevroren autoruiten en spekgladde wegen! De eerste zonnestralen maken ons blij. De dagen lengen weer, het is vroeger en langer licht, de vogeltjes beginnen te fluiten, … Waar komt dit gelukkige gevoel vandaan?

Laat je lentekriebels je inspireren!

De zonnestralen van de aankomende lente activeren in ons lichaam de aanmaak van vitamine D. Deze belangrijke vitamine wordt dan weer gebruikt om de hormonen serotonine en dopamine te produceren. Hierdoor verbetert onze stemming en ons zelfvertrouwen. We gaan ook beter slapen. In het voorjaar zijn we vaak moe en somber. Vooral mensen die veel binnen zitten tijdens het voorjaar krijgen weinig zonlicht te zien en worden lusteloos. Het eerste zonlicht na de winter lokt ons weer naar buiten en geeft nieuwe energie. We willen weer in actie schieten en dingen ondernemen!

Misschien is het dus hoog tijd voor een grote opruimactie of schoonmaak. Gooi alles weg dat je niet gebruikt en waar je niet blij van wordt. Ga misschien eens op zoek naar iets nieuws om je woning op te vrolijken! Een muurschildering of schilderij op doek kan al heel wat verandering aanbrengen in jouw omgeving. Zeker een kunstwerk met een persoonlijke touch, geboren uit je eigen inspiratie, maakt alle verschil! Zet je lentekriebels om in creativiteit en contacteer ons om je dromen tot leven te brengen aan je muur.

Lentekleuren binnen of buiten

Wanneer de lente in aantocht is, wil je meestal graag je tuin of balkon klaarmaken voor de zonnige dagen. Opruimen, schoonmaken en decoreren gaan dan hand in hand. Een prachtig landschap geïnspireerd op een vakantiebestemming kan je tuin of terras meteen opfleuren na een grondige schoonmaakbeurt. Een woning omringd door lentekleuren, geeft meteen een vrolijk gevoel en straalt energie en vreugde uit.

Ook binnen in de woonkamer, slaapkamer of keuken kunnen lentekleuren een vrolijke noot brengen. Lentetaferelen aan de muur kunnen je kookplezier verhogen, je avondmaal meer smaak geven en je nachtrust bevorderen. Zelfs in het toilet kan een klein decoratief element zoals een bloesem of lentetak een groot verschil maken. Het kan al snel meer vreugde brengen in het kleinste kamertje. De narcissen uit je tuin boven het keukenaanrecht of de vlindertjes uit je buik op je slaapkamerwand? Vertel ons je ideeën en wij voeren alles naar wens uit.

Kleurrijke natuur aan je muur

De lente is een prachtig en inspirerend seizoen voor veel kunst. Bomen en planten gaan bloeien, landschappen krijgen stilaan meer kleur, vogels en vlinders fladderen rond, … De trekvogels komen terug van hun reis, knaagdieren beëindigen hun winterslaap en steken hun kopje boven de grond, lammetjes worden geboren, … Het zijn allemaal taferelen die ons nieuwe ideeën geven en die op onze emoties werken.

Voor vele mensen is dit hun favoriete seizoen waar ze het hele jaar door van willen genieten. Als je ook tijdens alle andere seizoenen lentekriebeltjes wilt opwekken, zijn kunstwerken met lentekleuren zeker een goed idee. Ze hebben 365 dagen lang een positief effect op je gemoed!

Hebben de eerste lentekriebels en de nieuwe trendy lentekleuren je geïnspireerd om je binnen- of buitenmuren te laten aanpakken? Deel je ideeën met ons. De mogelijkheden zijn eindeloos, ook met een beperkt budget! Omdat er heel veel verschil is in complexiteit, kunnen we ook een muurschildering voorzien voor een gunstige, toegankelijke prijs. Neem snel contact op voor meer info!

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]
More Stories
Lentekriebels? Omring je door lentekleuren!
Top

Muurschilderingen kinderkamers