Menu

Hoe muurschilderingen elk probleem oplossen [of toch bijna]

Posted on:  zaterdag, november 3, 2018

Een muurschildering is een echte meerwaarde voor elk kantoor en elke woning. Je kunt er heel creatief mee zijn en het kan een heel persoonlijke toets geven aan een omgeving. Maar het is niet alleen mooi, het is ook vaak een oplossing voor een hoop praktische problemen. Hoe kan een muurschildering jouw probleem oplossen?

Bestaat de perfecte woning?

‘Bestaat de perfecte woning wel?’ Dat is een vraag die veel mensen zich stellen. De leningen mogen dan wel iets goedkoper zijn, maar de huizen zijn peperduur. Wie een huis wil kopen, moet dus vaak wat water bij de wijn doen en zijn lijstje ‘eigenschappen van de perfecte woning’ wat inkorten. Misschien dan toch een carport in plaats van een garage, of toch een douche in plaats van een ligbad… Toegevingen doen is nooit leuk. Je wou misschien eigenlijk een grotere tuin of een slaapkamer meer. Je vond een tweede toilet wel handig of een tweede badkamer. Is de indeling van de woonst niet echt zoals je het je had voorgesteld? Of beeldde je je de zolder helemaal anders in? Uiteindelijk is het fantastisch om je eigen huis te hebben en vergeet je die kleine ontevredenheden wel naarmate je er langer woont. Toch zijn veel kleine problemen nog op te lossen… met een muurschildering! Echt waar! Wij geven een aantal voorbeelden…

Te weinig persoonlijkheid

Vooral nieuwbouwwoningen hebben vaak nog weinig persoonlijkheid, tenzij je architect je visie volledig verwerkte in het bouwplan. Dit kun je al snel verhelpen tijdens het schilderen. Je kunt niet alleen kleuren kiezen die bij je passen, je kunt ook citaten op je muur laten zetten die wat van jouw persoonlijkheid in de ruimte brengen. Misschien wil je wel een portret van je gezin aan de muur? Of wil je graag een een muurschildering je interesses en passies delen met vrienden en familie? De mogelijkheden zijn eindeloos. Een muurschildering kan al snel veel meer persoonlijkheid geven aan een woning of kantoor.

Te weinig ruimte

Ruimte is ook vaak iets waar mensen toegevingen in doen. Ze hadden graag een extra hobbykamer gehad maar laten het dan maar zo. Want vaak hangt de kostprijs van een huis samen met de ruimte die je krijgt. Vaak doen we het dan uiteindelijk met wat minder ruimte. We verkopen een aantal spullen of we kopen een praktische opbergkast bij… Maar dat gevoel van ruimte blijft wel weg. Een muurschildering kan hier wel een groot verschil maken en het gevoel van ruimte creëren. Met een trompe l’oeil kunnen we bijvoorbeeld je living er een pak groter doen uitzien door zuilen en een extra ruimte te schilderen. Ook in kleinere restaurants wordt dit vaak gedaan.

Te weinig licht

In sommige woningen komt er te weinig licht binnen, vooral in oudere huizen. Dit kan liggen aan het gebruik van te donkere verftinten. Of misschien zitten er nog donkere houten planken op het plafond. In ieder geval kan de juiste muurschildering een licht werpen op de zaak.

Te harde muren

Soms zijn de muren van een woning gewoon te hard om in te boren. Daardoor wordt het bijna onmogelijk om iets gezelligs op te hangen. Een portret of landschap als muurschildering kan dan de oplossing bieden. Maar het is ook mogelijk om magnetische verf te gaan verwerken in wandschilderingen. Zo kun je toch foto’s, krantenknipsels of boodschappenlijstjes ophangen zonder dat je een prikbord of magnetisch bord moet ophangen.

Te kleine tuin

Zeker midden in een stad moet je vaak toegevingen doen wat de grootte van je tuin betreft. Gelukkig kun je altijd de illusie van ruimte creëren door een muurschildering te laten aanbrengen. Die kan de indruk wekken dat je tuin veel groter is. Misschien wou je altijd graag een vijver maar vond je dat een te groot risico vanwege je kindjes? Dan kun je toch nog altijd de sfeer van een vijver oproepen door er een te laten schilderen. Of wil je een meer exotisch uitziende tuin maar lijkt je dit te veel onderhoud? In dat geval kun je altijd wat meer exotische planten laten toevoegen aan je tuin, met verf!

Geen tuin

Misschien heeft je woning geen tuin of enkel een terras. In dat geval mis je misschien de sfeer en gezelligheid van een kleine tuin. Een muurschildering kan dat niet vervangen maar het kan zeker iets toevoegen. Zo heb je buiten toch een plaats waar je even tot rust kan komen en waar je je thuis voelt. Je kunt immers zelf volledig beslissen hoe je geschilderde tuin eruit ziet. Bovendien is het een pak goedkoper dan je terras laten ombouwen of een tuin laten aanleggen.

Geen raam

Gebrek aan ramen kan een heel benauwd en opgesloten gevoel geven in huis. Met een muurschildering creëer je al snel de illusie van openheid en ruimte. Nog een voordeel aan een geschilderd raam? Je kunt het uitzicht zelf kiezen!

Geen open haard

Een open haard kan enorm veel gezelligheid creëren in huis. Maar vaak is het geen goed idee als er kleine kindjes rondlopen of wanneer je woning er niet echt op voorzien is. Misschien heb je wel nog een nis of schoorsteenmantel maar zie je een haard of kachel laten installeren toch niet helemaal zitten. In dat geval kun je er altijd een laten schilderen!

muurschildering-open-haard
Trompe l’oeil open haard in een nis

De problemen die muurschilderingen kunnen oplossen zijn heel divers. Dus de mogelijkheden om met een muurschildering je woning op te waarderen zijn eindeloos. Ook als je na al die jaren bent uitgekeken op een wand en je weet niet goed hoe je die best kunt opfrissen, kan een klein en persoonlijke schildering op de muur een groot verschil maken. Heb je ideeën gekregen? Contacteer ons dan snel voor een afspraak of voor meer informatie.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

More Stories
Hoe muurschilderingen elk probleem oplossen [of toch bijna]
Top

Muurschilderingen kinderkamers