Menu

Trendkleuren 2019: welke kleur bij herdecoratie?

Posted on:  donderdag, januari 31, 2019

Ieder jaar kiest Pantone de kleur van het jaar uit. Maar ze doen ook twee keer per jaar een voorspelling wat de trendkleuren van het seizoen betreft. Naast de modetrends voor dit voorjaar zijn nu ook de modekleuren voor de lente en de zomer bepaald. In deze blogpost zie je alle gekozen ’trendkleuren 2019′ op een rijtje. Dé kleurentrend in een notendop: fel en weinig pastel!

Wat zijn de trendkleuren van 2019?

Zowel modezaken als interieurdesigners en -architecten houden er rekening mee: de modekleuren van 2019! In de voetsporen van koraal, de favoriet van 2019, werden 12 modekleuren uitgekozen en 4 neutrale kleuren, die daarmee geslaagde combinaties opleveren. Het is dan ook niet zo verrassend dat tussen de trendkleuren veel rood- en oranjetinten te vinden zijn. Felle, vrolijke, warme kleuren zijn helemaal in en pastel lijkt weer passé te zijn. De lente en zomer van 2019 kunnen alvast niet meer stuk met deze 12 vrolijke kleuren:

Feestje! (fiësta)

De eerste van de reeks ’trendkleuren 2019′ kan al meteen tellen! Deze felrode kleur doet je meteen denken aan Mexico en Spanje, om je direct in de vakantiestemming te brengen. Laat deze kleur je omringen in een sfeervolle muurschildering en je hoeft zelfs geen dure reis meer te boeken!

Narrenrood (jester red)

trendkleuren 2019: narrenrood

Je zou ‘pardoes’ verliefd worden op deze roodtint geïnspireerd op de muts van een nar. Dit rood brengt de pretlichtjes aan het branden in je ogen en brengt je terug naar zonnige familie-uitstapjes in je favoriete pretpark. Deze tint is de garantie voor een instant goed humeur!

Fel oranje (turmeric)

Deze felle oranjetint komt van de binnenkant van de geelwortel. Het is een kleur die je meteen in een stralende, zonnige mood brengt!

Levende koraal (living coral)

Deze prachtige roze-oranje tint is dé kleur van 2019: energiek, vrolijk en vreugdevol. Het moet een contrast bieden tegen de kille, afstandelijke multimedia en technologie die ons constant omringen.

Zoete lila (sweet lilac)

Wie deze frisse roze kleur ziet, kan die bijna ruiken. Deze vrolijke tint is prima te combineren met prinsessenblauw, mosgroen en pauwroze. Je zult meteen begrijpen hoe een combinatie van trendkleuren 2019 positief kunnen beïnvloeden.

Pauwroze (pink peacock)

De roze pauw ken je wellicht niet. Hij is uiterst zeldzaam. Deze vogel heeft een donkerroze kleur die sterk verschilt van die van de flamingo. Het is een diepe, creatieve tint die je zeker zal inspireren. Ook in de winter van 2018 was dit al een populaire kleur.

Paprikasteelgroen (pepper stem)

De paprikasteel heeft een bijzondere groene kleur. Het is een niet al te fel groen dat heel mooi combineert met het donkerdere mosgroen. De kleur brengt je meteen in een lentestemming!

Espengoud (aspen gold)

trendkleuren 2019 - espengoud

De esp is een boom waarvan de bladeren in de herfst prachtig goud kleuren. Deze frisse kleur brengt een beetje van de indrukwekkende herfstsfeer in de komende lente en zomer. Ze combineert dan ook heel mooi met andere kleuren.

Mango mojito

In tegenstelling tot de gewone heldere mojito is de mango mojito troebel. Zijn geelbruine kleur komt van de mango. De kleur is vergelijkbaar met beige maar gaat iets meer richting oranje. Het is iets donkerder dan espengoud.

Toffee bruin (toffee)

Ook deze kleur doet ons denken aan de herfst. Toch is ze heel goed te combineren met de andere populaire tinten van dit jaar, zoals pauwroze, koraal, mango mojito en paprikasteelgroen. Het is een kleur die je alvast doet watertanden en die je vreugdevol doet wegdromen tijdens het vieruurtje. Bovendien brengt de kleur gegarandeerd gezelligheid in je woonkamer!

Terrarium mosgroen (terrarium moss)

Dit diepe mosgroen brengt je misschien niet meteen in een zomerse stemming, maar het combineert wel heel mooi met de meeste andere lente-en zomerkleuren.

Prinsessenblauw (princess blue)

De laatste tint die behoort tot de ’trendkleuren 2019′ is een exclusieve, royale tint. Als enige blauwtint past deze kleur verrassend goed bij de twee soorten roze tussen de trendkleuren.

Trendkleuren 2019 in je woonst?

Ben je alvast geïnspireerd door deze modekleuren? Laat je deze aankomende lente dan omringen door de energie en vrolijkheid van deze kleuren in je woning. Dat kan door ze te laten verwerken in een muurschildering of een schilderij op doek, zoals een portret. Je kunt je alvast laten inspireren door een aantal van onze reeds gerealiseerde projecten:

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]
More Stories
Trendkleuren 2019: welke kleur bij herdecoratie?
Top

Muurschilderingen kinderkamers