Menu

Winnie De Poeh wordt 93 jaar!

Posted on:  maandag, december 24, 2018

Hiep Hiep Hoera voor Winnie De Poeh!

Populaire teddybeer Winnie De Poeh (Engels: Winnie The Pooh) viert deze maand zijn 93ste verjaardag. Je zou het niet verwachten want dit populaire animatiefiguurtje uit de boeken van Alan

Muurschildering Winnie De Pooh icoontjes

Alexander Milne ziet er nog geen dag ouder uit. De avonturen van Winnie zijn vandaag de dag nog steeds even tijdloos en worden nog door talloze kinderen dagelijks bekeken en gelezen.

Deze charmante, sociale honingliefhebber verscheen voor het eerst in een gedicht van Milne op 13 februari 1924. Hij werd toen nog niet bij naam genoemd maar beschreven als de teddybeer van Janneman Robinson (Christopher Robin). Het gedicht werd op 6 november van datzelfde jaar gepubliceerd in zijn gedichtenbundel voor kinderen When We Were Very Young.

De naam ‘Winnie The Pooh’ dook voor het eerst op in een kerstverhaal dat de Londense krant The Evening News publiceerde op kerstavond 1925. J.H. Dowd verzorgde toen de illustraties. Dit kerstverhaal verscheen achteraf opnieuw in de eerste collectie verhalen over Winnie De Poeh. Die collectie droeg meteen ook de naam van deze knuffelige teddybeer. Janneman zou volgens Milne zijn teddybeer genoemd hebben naar een zwarte beer uit de Londense zoo. De eigenaar van die vrouwelijke beer had haar op zijn beurt genoemd naar zijn geboortedorp Winnipeg in Canada.

Winnie De Poeh werd als figuurtje pas echt onsterfelijk dankzij de illustraties van Ernest Shephard. Maar ook de animatiereeksen van Winnie droegen enorm bij tot zijn populariteit sinds Disney de rechten opkocht in 1961.

Over Britse auteur Alan Alexander Milne

A.A. Milne - Winnie The PoehAlan Alexander Milne werd geboren rond de feestdagen (18 januari 1882) en stierf ook rond dezelfde periode, 74 jaar later (31 januari 1956). Als jonge knaap kreeg hij les van H.G. Wells. De Britse auteur werd vooral bekend om zijn kinderverhalen en -gedichten. Maar voor het succes van Winnie De Poeh al zijn vorig werk overschaduwde, was hij eigenlijk voornamelijk een toneelschrijver. De avonturen van Winnie The Pooh werden in maar liefst 25 verschillende talen uitgebracht.

Milne vocht in beide wereldoorlogen. Tijdens de eerste wereldoorlog schreef hij zijn eerste gedichten en toneelstukken. In de tweede wereldoorlog werd hij gepromoveerd tot kapitein van de British Home Guard. Na de grote oorlogen ging Milne pas echt aan het schrijven. Hij had een zoon, Christopher Robin. Dit is de naam van Janneman Robinson in de oorspronkelijke, Engelse versie. Net als Tolkien schreef hij zijn verhalen dus aanvankelijk voor zijn zoon. Na een vol, gelukkig leven kreeg Milne een beroerte in 1952. Hij moest een zware operatie ondergaan en ging daarna nog 4 jaar als invalide door het leven tot hij stierf in 1956.

Winnie in de kinderkamer

Poehbeer is vandaag de dag nog steeds razend populair! Lizart beschilderde al talloze muren van kinderkamers met allerlei taferelen uit het Honderd-Bunders-Bos. We maakten al vele kindjes gelukkig met de charmante figuurtjes uit Winnie De Poeh. Is je kindje ook zo’n grote fan? Dan kun je hem of haar deze feestdagen misschien blij maken met een prachtige muurschildering van alle favoriete Poehvriendjes. Een muurschildering is een geschenk dat blijft. Het zorgt ervoor dat kinderen zich thuis voelen in de ruimte waar ze naar hartenlust spelen en ’s avonds tot rust komen. Doe gerust wat inspiratie op in onze Poehgalerij. Wil je meer informatie over onze prijzen? Aarzel dan niet om contact op te nemen!

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]
More Stories
Winnie De Poeh wordt 93 jaar!
Top

Muurschilderingen kinderkamers