Menu

Zelf een kinderdagverblijf starten of een crèche openen? Zorg ervoor dat je uitblinkt!

Posted on:  zondag, september 30, 2018

Wil je zelf een kinderdagverblijf starten? Of wil je een crèche openen? Dat is waarschijnlijk niet zo’n slecht idee. Overal in Vlaanderen zijn er opvangplaatsen te kort. Toch komt er heel wat bij kijken. Je moet volledig in orde zijn met de wetgeving en je wordt aan strenge controles onderworpen. Dat is maar normaal als je met jonge kindjes werkt. Doordat de plaatsen vrij beperkt zijn, schrijven ouders hun kindje al in vanaf de eerste tekenen van zwangerschap. En ze laten hun kindje steeds vaker inschrijven in verschillende kinderdagverblijven. Zo zijn ze verzekerd van hun plaats. Achteraf annuleren ze dan de opvang die hen minder ligt. Dus ouders hebben wel nog steeds de keuze…

Zelf een crèche openen? Zorg dat je eruit springt!

Als je wil dat ouders hun kindjes in jouw opvang onderbrengen, moet je positief opvallen. De meeste kinderdagverblijven hanteren de zelfde strenge veiligheidsvoorschriften en hygiënische maatregelen. Dus op dat vlak is er weinig plaats voor eigen inbreng. Waar je jezelf wel kunt onderscheiden van anderen is in de sfeer die je creëert. Zorg ervoor dat je crèche gezellig is voor bezoekende ouders en voor de kindjes die er dagelijks in verblijven. Maar zorg er meteen ook voor dat de controleurs die je over de vloer krijgt onder de indruk zijn. En natuurlijk is het voor je personeel alleen maar aangenaam als er een gemoedelijke sfeer heerst. Kies voor een gezellig thema en je hebt meteen een streepje voor op de rest!

Zelf een kinderdagverblijf starten? Kies een leuk thema of een leuke mascotte!

Met een leuk thema maak je je opvang een stuk gezelliger. In crèches die kiezen voor een leuke mascotte, zullen zelfs de allerkleinsten snel deze mascotte herkennen. Veel crèches kiezen voor een diertje als mascotte: een olifantje, konijntje, beertje, hondje, poesje, etc. Iets anders kan natuurlijk ook. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zelf een crèche openen heeft als voordeel dat je nog volledig een nieuwe mascotte kunt uitdenken. En je kunt die laten terugkomen in alle lokalen en op herkenbare locaties. Zo gaan je kindjes ook snel associaties maken.

Ideeën en mogelijkheden bij de vleet!

Olifantje als heks op bezem voor kinderdagverblijf
Heksenolifantje op bezem voor kinderdagverblijf ‘De Ravotters’

Met een mascotte of thema in je kinderopvang kun je alle kanten uit! Kies je bijvoorbeeld voor een varkentje als mascotte, dan kun je die overal op je muren laten terugkeren. Je varkentje kan op de buitenmuur van de tuin op een glijbaan worden geschilderd. In de slaapkamer ligt je varkentje bijvoorbeeld in zijn bedje. In de gang trekt hij zijn jas aan. In de speelruimte bouwt hij een blokkentoren en in de toiletruimte zit hij op het potje. Je mascotte kan een waar voorbeeld worden voor je kindjes en een originele signalisatie.

Heb je zelf geen ideeën? Dan kun je die altijd halen uit populaire kinderprogramma’s of uit onze galerijen. Of wij denken natuurlijk heel graag met je mee! Geef ons een rondleiding door je kersverse kinderopvang en wij denken samen een heel concept uit! Een bestaand figuurtje kiezen, kan natuurlijk ook altijd…

Een muurschildering neemt ook geen extra plaats in beslag en kan niet van de muur vallen. Het is veilig en duurzaam! En het hoeft ook helemaal niet veel te kosten. Ga jij zelf een kinderdagverblijf starten? Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met ons!

Fout: Contact formulier niet gevonden.

More Stories
Zelf een kinderdagverblijf starten of een crèche openen? Zorg ervoor dat je uitblinkt!
Top

Muurschilderingen kinderkamers