Menu

Stencilschilderijen

Lizart maakt stencilschilderijen voor elke gelegenheid op basis van een aantal kleurgradaties. Het onderwerp, de kleuren en de grootte van het stencilschilderij bepaalt u helemaal zelf.Werkwijze bij een stencilschilderij

Bij het creëren van een stencilschilderij wordt vertrokken van een scherp foto, liefst in een vrij hoge resolutie. Hoe hoger de resolutie, hoe beter het resultaat. De aangeleverde foto wordt bewerkt. Daarbij worden de contrasten en de hooglichten verhoogd en de foto uitvergroot. Dit resultaat wordt vervolgens 4 of 5 maal afgedrukt, afhankelijk van het aantal gebruikte kleuren, op de gevraagde grootte. Soms wordt van licht naar donker gewerkt, soms van donker naar licht, afhankelijk van het schilderij of de stencil.
Vervolgens wordt uit de afgedrukte foto één kleur weggesneden, bv. lichtgrijs. Het vel dat overblijft, wordt gebruikt als stencil. Dit wordt op een canvas gelegd en met een spuitbus in de juiste kleur bespoten. Deze verf moet dan drogen. Als de verf volledig droog is, volgt de volgende fase. Daarbij wordt een tweede kleur uitgesneden en het proces herhaald. De verf moet opnieuw drogen en het proces herhaalt zich tot alle kleuren zijn behandeld. De verschillende lagen stencils creëren een unieke stijl op doek.
Als het geheel is gedroogd, wordt eventuele nevel weggewerkt door met een fijn penseel langs de randen te gaan.

Stencils in de beeldende kunst

In de beeldende kunst wordt stenciltechniek ook wel eens pochoir genoemd. Een variant op deze techniek is aerografie waarbij verf wordt gespoten rond een driedimensionaal object. Zelfs op rotswanden werd deze techniek voor 10.000 voor Christus al gebruikt, bv. rond handen, met behulp van een blaastechniek door een hol bot. Zeefdruk en mimeografie maken ook gebruik van stencils. Stencils kunnen worden gemaakt met één of meerdere kleurlagen met behulp van verschillende (schilder)technieken.

Modern, artistiek en persoonlijk

Stencilschilderijen zijn modern en artistiek en passen in elk interieur. Deze unieke techniek heeft iets abstracts maar tegelijkertijd ook heel herkenbaar en toegankelijk. Het is een cadeau waar u iedereen een plezier mee kunt doen. U kunt het personaliseren door uw keuzes van onderwerp en kleuren.
Wilt u graag een stencilschilderij om uzelf of iemand anders mee te verrassen? Deel uw ideeën dan met ons door contact op te nemen.We respecteren uw privacy. Uw data is veilig bij ons en we zullen deze enkel gebruiken met uw toestemmingMore Stories
Stencilschilderijen
Top   Heeft u een vraag?

Muurschilderingen kinderkamers