Menu

Onze blog

Het schilderen van een onderwaterwereld voor A.S.Z. Geraardsbergen

In opdracht van Foundation Jana De koker mochten we nog eens het gedeelte voor de kinderen van een spoedafdeling schilderen. Deze keer hebben we gekozen voor het thema ‘onder water’. Op de foto rechts kan je zien hoe we de wachtkamer van de pediatriebox aangekleed hebben met een duikboot omringd door vele visjes.

Beste Escape Room? Die met de meeste sfeer!

Escape Rooms… Ze floepen als champignons uit de grond. Waar er enkele jaren geleden slechts ééntje was in elke grootstad, zijn er nu tientallen verspreid over heel Vlaanderen. Het wordt dus moeilijk kiezen. Wat is de beste Escape Room? En heeft het nog zin om zelf een Escape Room te beginnen? Wat is de sleutel tot succes bij Escape Games? Volgens ware ontsnappingsfanaten draait het allemaal rond de sfeer én de goede puzzels natuurlijk.

57 kaarsjes voor Spider-Man!

Door de talloze films, amimatiereeksen en computerspelletjes zou je denken dat Spider-Man stilaan uitgemolken geraakt. Maar de makers zijn Spider-Man nog lang niet beu. Een ook de fans zijn nog niet uitgekeken op deze comic-held. Na 57 jaar is deze cartoonfiguur populairder dan ooit! We schilderen hem dan ook regelmatig op een muur. Wat heeft de toekomst nog in petto voor Peter Parker?

Hete zomer? Zet je zwembad extra in de verf!

Het is officieel een hete zomer. Met constante temperaturen boven de 35 graden is dit al een van de meest opmerkelijke hittegolven ooit voor België en Nederland. In publieke zwembaden zorgt dit voor een ware overrompeling. Als jij met deze temperaturen de trotse eigenaar bent van een eigen binnen- of buitenzwembad, ben je bij de gelukkigen! Met de juiste muurschildering wordt je zwembad nóg veel cooler!

Donald Duck wordt 85 jaar!

Vandaag is het de 85ste verjaardag van het geliefde personage Donald Duck. Deze eend met menselijke eigenschappen is een verzinsel van Walt Disney. Zijn volledige naam is Donald Fauntleroy Duck. Donald duck staat bekend om zijn vreemde manier van spreken. Hij is bijna onverstaanbaar. Bovendien draagt hij vrijwel altijd zijn iconische matrozenoutfit, meestal met blauwe pet en rode strik. 

Herdecoreren: soms wil je gewoon eens iets nieuws

Je computer en je smartphone vragen constant om updates, kledij en accessoires verslijten en de mode verandert, trends zijn snel passé en gadgets gedateerd. Maar hoe zit het met je interieur? Is dat al tien jaar hetzelfde of verander je ook regelmatig van decor? Misschien is het wel tijd voor een interieurupdate.

Moederdag: zeg het met bloemen die niet verwelken!

Hier en daar wordt een etalage mooi versierd, want deze maand worden onze moeders weer gevierd. Terecht, want we hebben veel aan hen te danken. Maar hoe kunnen we hen daarvoor het best bedanken? Chocolade, daar zijn ze wel op gesteld. Eén probleem als het te warm is: het smelt!

8 gouden tips voor een succesvolle lenteschoonmaak

Elk jaar beginnen we er weer aan, bij het eerste tsjilpen van de vogeltjes: onze lenteschoonmaak. Het is intussen een gewoonte geworden en we pakken dit ook dikwijls op dezelfde manier aan. Niet te verwonderen dus dat we er niet altijd even veel voldoening uit halen. Maar hoe moeten we het dan wél aanpakken?

Lentekriebels? Omring je door lentekleuren!

Aan het einde van de winter en het begin van het voorjaar slaan doorgaans de lentekriebels toe. Zeker nu we effectief in februari het zonnetje al zien schijnen, beginnen we allemaal die kriebeltjes wel te voelen. Hoewel de winter officieel nog niet voorbij is, zijn we die eigenlijk al vergeten. Vaarwel dikke pakken sneeuw, hallo lente!

Trendkleuren 2019: welke kleur bij herdecoratie?

Ieder jaar kiest Pantone de kleur van het jaar uit. Maar ze doen ook twee keer per jaar een voorspelling wat de trendkleuren van het seizoen betreft. Naast de modetrends voor dit voorjaar zijn nu ook de modekleuren voor de lente en de zomer bepaald. Benieuwde naar de ’trendkleuren 2019′?

Koraal, kleur van het jaar 2019!

Koraal is door kleurenexpert Pantone uitgeroepen tot de trendkleur van het komende jaar! Elk jaar rond de jaarwisseling kijken designers en modehuizen vol verwachting naar kleurenspecialist Pantone om de kleur van het jaar te bepalen. Dit jaar koos Pantone voor koraalrood. Deze ‘levendige kleur’ moet luchtige activiteit uitstralen, die een contrast biedt tegen de levenloze […]

Winnie De Poeh wordt 93 jaar!

Populaire teddybeer Winnie De Poeh (Engels: Winnie The Pooh) viert deze maand zijn 93ste verjaardag. Je zou het niet verwachten want dit populaire animatiefiguurtje uit de boeken van Alan Alexander Milne ziet er nog geen dag ouder uit. De avonturen van Winnie worden nog door talloze kinderen dagelijks bekeken en gelezen en door ons geschilderd!

‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden’

Vandaag is het de geboortedag van Arthur Brisbane, een bekende Amerikaanse krantenredacteur en investeerder in vastgoed. We kennen hem vooral van het veelgebruikte citaat ‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden’. Het bekende idioom inspireert nog elke dag mensen en siert vele woonkamermuren, samen met een boel andere citaten en teksten…

Circusthema vrolijkt spoedafdeling pediatrie te Aalst op

Lizart toverde onlangs de pediatriebox binnen de spoedafdeling van het ASZ Aalst om tot een circustent. Het project werd gesponsord door liefdadigheidsinstelling ‘Stichting Jana De Koker’. Voortaan moeten de circusdecoratie, een vrolijk circusdirecteurtje, een olifant en gekke clown kindjes afleiden tijdens de toch wat beangstigende ervaring van een spoedopname.

Muurschildering jongenskamer maakt slapen een pak cooler!

Met de juiste tekening en de tofste kleuren tover je een saaie kinderslaapkamer in een mum van tijd om naar een coole jongensslaapkamer. Hoe een muurschildering jongenskamer onderscheidt van ‘stoere jongenskamer’? Dat kunnen we beter laten zien met een aantal voorbeelden dan dat we het kunnen vertellen. Alles hangt af van de dingen die het […]

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Een referentie schrijven

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    More Stories
    Muurschildering jongenskamer maakt slapen een pak cooler!
    Top

    Muurschilderingen kinderkamers