Menu

Muurschildering jongenskamer maakt slapen een pak cooler!

Posted on:  woensdag, november 21, 2018

Met de juiste tekening en de tofste kleuren tover je een saaie kinderslaapkamer in een mum van tijd om naar een coole jongensslaapkamer. Hoe een muurschildering jongenskamer onderscheidt van ‘stoere jongenskamer’? Dat kunnen we beter laten zien met een aantal voorbeelden dan dat we het kunnen vertellen. Alles hangt af van de dingen die het hartje van je kleine bink sneller doen slaan. 

Leuke muurschildering jongenskamer

Hoe kies je nu een leuke muurschildering voor een jongenskamer?
In het beste geval kiest je kleine spruit die zelf. Maar het is best mogelijk dat je zoontje nog niet echt uitgesproken interesses heeft. Bij jonge kindjes wordt vaak de naam op de muur geschilderd. Een naam is iets dat blijft. Bovendien kun je werken met bepaalde kleurschakeringen als je (nog) niet voor een bepaald ontwerp wilt kiezen. Voor jongens wordt vaak voor blauw gekozen, maar dat is natuurlijk geen must. Warme kleuren zoals rood doen het ook goed en muntgroen is ook best populair bij jongens. De leukste muurschilderingen in kinderkamers weerspiegelen de persoonlijkheid van het kind. Vaak hebben ze dan ook een persoonlijke of originele insteek. Wil je zoontje graag een gepersonaliseerde jongenskamer maar twijfelt hij nog over het thema? Dan kunnen wij alvast wat inspiratie geven aan de hand van vaak gevraagde thema’s voor jongenskamers.

Populaire thema’s voor muurschilderingen jongenskamers

Ruimte

Ruimte is een vaak gevraagd thema voor jongenskamers. Want hoeveel jongetjes zouden later niet dolgraag astronaut worden? In een ruimtekamer kan je zoontje alvast dromen van spannende avonturen als ruimtevaarder.

Piraten

Piraten zijn cool! Piratenthema’s zijn ideaal om de stoere zeerover in je kindje wakker te maken. Zo kan hij ’s nachts in zijn dromen op schattenjacht gaan, de woeste zee trotseren en gevaarlijke zeewezens bevechten.

Ridders (en draken)

Misschien wil je zoontje wel een stoere ridder zijn die jonkvrouwen redt van gigantische draken. Droomt hij wel eens van dolle ritten te paard om zijn kasteel te verdedigen tegen boze indringers? Dan is een kasteeltafereel op zijn muur misschien exact wat hij graag zou willen! Of staat hij misschien aan de kant van de draken? Slapen zoon en dochter samen op een kamer? Dan maak je met kastelen, draken, ridders en prinsessen zeker geen foute keuze.

Auto’s

Het is gek, maar er is iets aan auto’s dat heel veel jongetjes aanspreekt. Misschien zijn het die draaiende wielen, de kleuren en snelheid die bij hen enorm tot te verbeelding spreken. We mogen dan ook regelmatig auto’s schilderen op slaapkamermuren. Daar gaan veel jongensharten sneller van slaan.

Voetbal

Voetbal is vooral tegenwoordig erg populair. Zelfs kindjes van ouders die niets van voetbal afweten en er helemaal geen interesse in hebben, gaan mee in de gekte. Muurschilderingen met een voetbalthema zijn razend populair. Een groot stadion op de muur, het logo van je zoontjes favoriete ploeg of misschien een portret van je zoontje als voetbalheld, … Het kan allemaal!

Dino’s

Wie is er in zijn kindertijd nu niet geobsedeerd geweest door dinosauriërs? Van alle uitgestorven diersoorten is de dinosaurus zonder twijfel een van de coolste! Het zal je dan ook niet verbazen dat we regelmatig dino’s moeten schilderen in kinderkamers. Dartelende planteneters of liever gevaarlijke vleeseters? We wagen ons aan elke soort.

Superhelden

Wat als je zoontje een superheld kon zijn? Daar heeft hij vast al over gefantaseerd! Zijn favoriete superheld op de slaapkamermuur schilderen? Dat is voor ons intussen routinewerk. En indien gewenst kunnen we er natuurlijk een persoonlijke touch aan geven.

Droomt jouw zoontje ook van een echte jongenskamer? Contacteer ons dan vrijblijvend met jullie ideeën.

Lizart heeft trouwens heel goede contacten met Sinterklaas. Ook de lieve, goede Sint geeft ons regelmatig de opdracht om kinderkamertjes op te vrolijken met leuke tekeningen of foto’s. Hij weet immers als de beste wat er in al die kinderhartjes speelt. Stuur een brief naar de Sint of neem contact op met ons en wij regelen alles rechtstreeks met Sinterklaas.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]
More Stories
Muurschildering jongenskamer maakt slapen een pak cooler!
Top

Muurschilderingen kinderkamers