Menu

10 jaar Lizart! Wat je misschien (nog) niet wist…

Posted on:  dinsdag, september 25, 2018

Lizart bestaat 10 jaar! Hoera!

Deze maand bestaat Lizart 10 jaar en dat willen we vieren door jullie wat weetjes mee te geven over de voorbije tien jaar. Na 10 jaar creatief schilderen blikken we terug op een groot aantal toffe (en soms natuurlijk ook minder toffe) projecten: kleintjes, grote, gewone en knotsgekke, routine of origineel, in kleur of zwart-wit, voor kinderen of bejaarden, … Het waren 10 boeiende jaren en we hebben ontzettend veel bijgeleerd en toffe particulieren en bedrijven leren kennen!

Op basis van de vragen die we al kregen, zetten we voor jullie tien leuke weetjes op een rij van 10 jaar Lizart:

1 De tofste schilderopdracht

In het begin van onze carrière mochten we een groot aantal muurschilderingen maken voor de basisschool Coloma in Mechelen. Door die opportuniteit konden we snel een heel portfolio opbouwen. Deze opdracht was niet alleen heel leuk, maar heeft ons ook meteen gelanceerd als bedrijf.

geronimo-stilton
Wandschildering Geronimo Stilton op de speelplaats

2 De grootste muurschildering

De grootste muurschildering die we hebben gemaakt was voor waterleverancier PIDPA in Antwerpen. De schildering was 120 m breed en 5 m hoog. Het project nam wel 40 werkdagen in beslag! Het was een uitdaging waar we met een glimlach op terugkijken.

Overzicht3-Pidpa-gevelschildering
Overzicht van gehele gevelschildering voor drinkwatermaatschappij Pidpa

3 De verste afstand

De langste afstand die Lizart moest afleggen voor een schilderproject was ongeveer 230 km. We mochten toen een muurschildering maken voor Gezinshuis ‘De Basis’ in Wognum, in Nederland.

muurschildering-gezinshuis-debasis

4 De grootste pech

Voor een opdracht zijn we eens met de auto in los zand gereden om dichter tot bij de klant te geraken. Uiteindelijk zijn we vast komen te zitten en moest de auto weggesleept worden.

Lizart heeft pech met de wagen

5 De grootste blunder

Onze grootste blunder hebben we begaan tijdens het schilderen voor Molecule te Vichte. Daar hadden we al onze verf op een kar gezet op een helling. De kar rolde van de helling en alle verf viel op de grond!

6 De saaiste schilderopdracht

Het saaiste project waar we de afgelopen 10 jaar aan gewerkt hebben, was het schilderen van meer dan 200 cijfers in chronologische volgorde. Dit was in een ondergrondse parkeergarage te Gent. Een werk van lange adem, maar natuurlijk wel nuttig voor de plaatselijke bevolking.

7 De grootste klant

Brouwerij Alken-Maes is tot op de dag van vandaag onze grootste klant. Lizart is intussen al heel erg vertegenwoordigd op de muren van talloze horecazaken. Ze vragen ons regelmatig terug voor een nieuwe schilderopdracht.

muurschildering-the-capital-leuven
Muurschildering van The Capital te Leuven

8 De eerste geweigerde opdracht

Voor een particulier werden we gevraagd om een groot portret van Hitler op de livingmuur te schilderen. Dit hebben we maar geweigerd. Je weet nooit waar je dan terecht komt!

9 De meest hartelijke reactie

Het is altijd fijn als je een verschil kunt maken met je werk. Zo mochten we in een woonzorgcentrum te Gent de gangen omtoveren tot een gezellige buurt. We schilderden ramen, boompjes en hondjes om het gevoel te geven dat de kamers ook echt de huisjes waren van de bewoners. Een van de dementerende oudjes herkent nu haar kamer aan het hondje dat op haar muur staat geschilderd. Dit hondje lijkt toevallig ook nog eens op haar voormalig hondje, Lola. Als ze zich nu terugtrekt in haar kamer zegt ze vrolijk: ‘Ik ga naar mijn Lola’tje’.

10 De grootste verwezenlijking

Voor de Belgische afdeling van het Vaticaan mochten we een portret schilderen van een kardinaal. Dit portret is nog steeds te bewonderen in hun gebouwen.

cardinal
Geschilderd portret van een kardinaal

We willen heel graag al onze klanten bedanken voor de toffe ideeën, het vertrouwen, de opportuniteiten en fijne samenwerking. We doen er met veel plezier nog vele jaartjes bij!

Wil je graag bijdragen aan ons portfolio? Heb je nog een leuke uitdaging voor ons? Aarzel dan niet om contact op te nemen!

Fout: Contact formulier niet gevonden.

More Stories
10 jaar Lizart! Wat je misschien (nog) niet wist…
Top

Muurschilderingen kinderkamers