Menu

Greenery: de kleur van het jaar 2017

Posted on:  woensdag, januari 18, 2017

Kleurenbedrijf

Heb je al gehoord van Pantone? De naam is misschien niet zo bekend, maar toch is Pantone een bedrijf met een wereldwijde invloed op verschillende industrieën, van advertising tot mode. Pantone is het ultieme ‘kleurbedrijf’. Een bedrijf dat kleuren verkoopt? Het klinkt misschien absurd, maar dat is in zekere zin wat Pantone doet: ze werken het gebruik van kleuren uit voor hun klanten om het perfecte imago of de perfecte sfeer op te roepen. Voor heel wat grote multinationals is Pantone een belangrijke leidraad.

Gelukkig groenjaar!

Aan het begin van elk nieuw jaar selecteert Pantone een kleur om dat jaar te vertegenwoordigen. Dit jaar werd Greenery gekozen, een fris lentegroen dat wat weg heeft van pistache, maar met een warmere tint.

Dit heldere, prille groen werd gekozen als symbool voor een nieuw begin in 2017. Greenery straalt dan ook veel levensvreugde uit. De kleur doet ons denken aan het begin van de lente, net op dat moment wanneer de natuur weer opleeft na een lange winter. Je kunt de bloemen bijna ruiken! Greenery roept het gevoel van natuur, buitenlucht en herademing op.

Laat de natuur binnen

Pantone kiest niet enkel de kleur van het jaar, maar geeft ook raad hoe je die kleur best kunt gebruiken. Heel wat mensen leven vandaag in een betonnen jungle, waar vooral een saai grijs overheerst. Hoe meer mensen in die moderne wereld worden opgeslorpt, hoe meer ze willen terugkeren naar wat eenvoudige natuur. Om die reden suggereert Pantone om Greenery net in te zetten waar groen ontbreekt: midden in de grote stad. Net daar kan Greenery weer wat natuurlijke balans terugbrengen!

Lizart houdt van Greenery

Lizart heeft dit opwekkende lentegroen al eerder in projecten verwerkt, zoals je in de foto’s kunt zien. Meestal gaat het dan ook om muurschilderingen die de natuur willen binnenbrengen. Zo schilderen we soms het silhouet van planten of bomen, zodat het net lijkt of je in een tuin rondwandelt. Misschien is 2017 het jaar om Greenery in uw huiskamer, keuken of zelfs kantoorruimte binnen te brengen. Lizart neemt de uitdaging met plezier aan! Wens je meer informatie over onze prijzen of werkwijzen? Neem dan vandaag nog contact op.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

More Stories
Greenery: de kleur van het jaar 2017
Top

Muurschilderingen kinderkamers